top of page

Wij zijn Kringloopwinkel IzaBella

 

Wij zijn een zelfstandige maatschappelijke onderneming die zorg draagt voor een milieubewust hergebruik van goederen en materialen. Sociale betrokkenheid is voor ons erg belangrijk en een belangrijk kenmerk van onze kringloopwinkel.

Uw aangeleverde goederen vinden niet alleen hun weg naar nieuwe eigenaren, waarmee we hergebruik bevorderen, maar ook kunnen stichtingen en minderbedeelden rekenen op onze steun.

In het buitenland maken wij ons hard voor armenzorg in Polen waar u op onze goede doelen pagina meer over kunt lezen.

be280cd5-c4ee-4e9d-b58e-bf693efc5128_edited.jpg

Johan en Izabella van Vliet zijn de drijvende kracht en oprichters van Kringloopwinkel IzaBella. 

Johan en Izabella waren in het verleden dienstbaar bij Stichting In de Vrijheid te Wemeldinge

waar zij de kringloopwinkel opbouwden die haar opbrengsten inzet voor armenzorg in met name de Oekraïne. Hier ontwikkelden zij hun passie voor zorg gebaseerd op een christelijk fundament.

Polen, waar Izabella haar roots heeft, kent ook veel armoede en met name gehandicapten en bejaarden hebben het enorm zwaar. Vanuit deze constatering besloten zij een eigen kringloopwinkel te beginnen waarvan een substantieel deel van de omzet wordt benut voor armenzorg in Polen.

Ik ben Mappy Zuijdwegt en woon samen met Ad in Wemeldinge. Via de stichting in de Vrijheid kwam ik met Izabella en Johan in contact. Ik bood aan om te helpen in de kringloopwinkel en toen werd ik gevraagd voor het bestuur.

Ik heb ja gezegd en zodoende ben ik nu actief betrokken bij kringloopwinkel Izabella.

De opbrengst van de winkel is voor hulp in Polen.

Samen met mijn man zijn wij actief in hulpverlening aan de arme bevolking vooral Roma-gezinnen in het dorpje Pir in Roemenië. Wij zamelen kleding en dekens en medisch materiaal in en gaan 1 of 2 keer jaar naar Pir toe. Soms met een groep jongeren om daar een spelweek voor de kinderen te organiseren.

Met Johan en Izabella delen wij ervaringen en materialen uit.

Zo hebben we een fijne samenwerking. Ik hoop dat ik, met Gods hulp en Liefde het werk voor de kringloop nog lang mag doen en ook het werk in Roemenië

Mappy Zuijdwegt

bottom of page